vehicule 8x8 Argo

ARGO

ASP Group East - distribuitor oficial ARGO in Romania

In anul 1962, in orasul canadian Kitchener, Ontario, lua nastere compania Ontario Drive & Gear Ltd. (ODG), al carei obiectiv era proiectarea si fabricarea de transmisii si angrenaje pentru piata nord-americana. In 1967, ODG a dezvoltat si fabricat o transmisie speciala pentru Amphicat, un ATV amfibiu cu 6 roti si o caroserie care aminteste de formele unei barci. Dandu-si seama de potentialul pietei, ODG a decis sa-si prezinte propriul vehicul amfibiu cu 6 roti - Argo. 

De la inceputurile umile ale companiei in locatia initiala din Kitchener si pana la campusul actual ce cuprinde 3 fabrici in New Hamburg, Argo a fost intotdeauna un loc in care pasiunea si ingeniozitatea au dezvoltat generatii intregi de vehicule off-road. In prezent, Argo produce unele dintre cele mai dure vehicule de teren din lume, cunoscute sub numele de XTV-uri (Xtreme Terrain Vehicle).

Avand initial aplicabilitate militara, datorita capacitatilor sale impresionante de a traversa toate tipurile de suprafete dificile (inclusiv noroi, mlastina, gheata, zapada), Argo s-a extins treptat si in sectorul utilitar, industrial si recreativ.

Argo XTV

Argo ajunge acolo unde altii nu pot

Fie ca este utilizat in sectorul militar, comercial, industrial sau recreativ, Argo umple golul dintre ATV-urile de agrement si utilajele rutiere grele. Cu cel mai scazut centru de greutate din industrie, vehiculele Argo traverseaza pante si obstacole total inaccesibile pentru alte vehicule. Capacitatile off-road exceptionale si performanta la mare altitudine extind zonele de actiune si perioadele de timp in care vehiculele Argo pot opera la productivitate maxima.

Argo XTV

Capacitati off-road impresionante

Mobilitatea 8x8 si constructia puternica, dar usoara, ii ofera lui Argo presiunea la sol scazuta si tractiunea necesare pentru a traversa toate tipurile de suprafete, moi si dificile, inclusiv noroi, mlastina, zapada sau gheata. Echipat cu senile de cauciuc, Argo lasa aceeasi urma pe sol la fel ca si o urma umana. Argo functioneaza in apa, fara pregatire suplimentara necesara. De asemenea, scutul integral si garda mare la sol previn agatarea in obstacolele din teren.

Argo vehicul 8x8

Mobilitate ecologica

In zonele sensibile din punct de vedere ecologic, ARGO se misca usor si nu lasa urme. Cu presiunea asupra solului la nivelul de 1.06 psi, Argo va traversa terenul fragil fara a avea vreun impact de durata asupra vegetatiei si substraturilor. Fiind complet sigilat, Argo garanteaza ca toate fluidele de motor si mecanice sunt bine stocate pentru a preveni orice contaminare a solului si a apei. Proiectarea si amplasarea sistemelor de evacuare si electrice ale lui Argo minimizeaza orice risc de incendiu in vegetatia uscata.

ARGO AURORA 8x8

ARGO AVENGER 8x8